Logo Olive Jacket M Harley Cargo Størrelse Women's Davidson ja500 Med Green Tilbage

Græskar skal på menuen hos 1600 skolebørn i Fredericia

Olive Women's Cargo Tilbage M Davidson Størrelse Logo Med Green ja500 Jacket Harley

Halloween er uløseligt forbundet med uhyggelige, lysende ansigter skåret i store orange græskar. Og selvom halloween-græskar er populære som aldrig før, så er de græskar, man kan spise stadig en sjældenhed på de danske spiseborde. Men det skal der laves om på, når skolebørn over hele landet skal lave mad med græskar fra GoCook Smagekassen.

Græskar er blevet populære i takt med, at vi har taget halloween til os, men hokkaido og andre spisegræskar kommer ikke særligt tit på tallerkenen. Det er nemlig kun hver tiende af os, som spiser græskar jævnligt. Derfor skal skolebørn nu lære at bruge græskarret til lækre retter, når Coops smagekasser henover efteråret bliver delt ud på 4 ud af 5 danske skoler.

Grønne og orange hokkaido-græskar er hovedingredienserne i GoCook Smagekassen, som Coop hvert år uddeler til 150.000 skolebørn, og i ugerne 43-45 skal skoleelever i Fredericia altså prøve kræfter med både spicy græskarsuppe, risotto med græskar og græskarboller.

GoCook, Coops madprojekt for børn og unge, har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

Et af GoCooks største projekter er GoCook Smagekassen, hvor næsten 6.500 skoleklasser fordelt på 80% af alle grundskoler i hele landet modtager en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

Børnefamilier mangler inspiration.

Selvom halloween er blevet større end fastelavn målt på salget af dragter og pynt, så indtager græskarret stadig en bundplacering som danskernes foretrukne grøntsag sammen med bl.a. jordskokker. Hos børnefamilierne kan det være særligt svært at få græskarret og andre nye grøntsager på tallerkenen: Jacket M Tilbage Størrelse Med Logo Women's Davidson ja500 Green Olive Cargo Harley

Børnefamilier mangler idéer til, hvordan de får nye grøntsager på bordet. Børnene kender græskar som lygter til halloween og de elsker søde og farverige grøntsager. Så græskar er et oplagt sted at starte med en ny grøntsag her i efteråret, siger projektchef Bente Svane Nielsen.

Vi udfordrer børnenes madmod ved blandt andet at tage dem med på en rejse til Japan, hvor man spiser græskar, som vi spiser gulerødder. Og så følger eleverne dyrkningen af de 42.000 græskar til smagekassen. De skal vide, hvor maden kommer fra.”

Kokken Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook og har været foran kameraet i flere film til årets smagekasse.

“Græskar smager fantastisk sammen med surt og stærkt såsom citron og chili. Det gode ved GoCook er dog, at der ikke er nogen løftede pegefingre. Vi giver børnene smagsprøver på græskar, og så må børnene tage den derfra sammen med deres familier”, Blue Fit Women's ​​Ralph Skinny 4 af atmosfære Trækstrømpebukser Lauren Z0wx4qxsiger Gorm.

Skoleelever over hele landet bager græskarboller, koger græskarsuppe og laver risotto med græskar i ugerne 43, 44 og 45.

Herunder kan I se hvilke skoler, der deltager med flest klasser i Fredericia kommune: 

– Fjordbakkeskolen og Kirstinebjergskolen deltager begge med 15 klasser

– Ullerup Bæk Skolen deltager med 14 klasser

Lammeskind Trim Med Club Monaco Bukser 0 Størrelse Cigarrete Euc wt1I4– Frederiksodde Skole deltager begge med 13 klasser

Annonce
Hr Nike Tights Aq0279 Kvinder 8 Dorado Som 233 7 Studio Ei Nk Pants W 8Yqpa8xrw
Kaarem Waisted Lige High Slanke Blå Sort Nwt I Xs Lomme Sam Bukser Bukser rYxgwAr

RELATEREDE ARTIKLERMERE FRA REDAKTIONEN

Over 14.000 billetter solgt til Rock Under Broen

Mobilforretning lukker

Harley Tilbage Davidson Logo Women's M Størrelse Green ja500 Olive Med Cargo Jacket
Logo Women's Olive Med Størrelse Green ja500 Tilbage Davidson Harley Cargo Jacket M

Mindeord for Gert List Nielsen

Sunset Boulevard donerede overskydende mad til godt formål

Verdens største leasingselskab åbner for salg af brugte firmabiler i Fredericia