Women's Logo ja500 Størrelse Jacket M Med Harley Cargo Green Tilbage Olive Davidson

Græskar skal på menuen hos 1600 skolebørn i Fredericia

M Harley Tilbage Women's Olive Jacket Med Green Logo Davidson Cargo Størrelse ja500

Halloween er uløseligt forbundet med uhyggelige, lysende ansigter skåret i store orange græskar. Og selvom halloween-græskar er populære som aldrig før, så er de græskar, man kan spise stadig en sjældenhed på de danske spiseborde. Men det skal der laves om på, når skolebørn over hele landet skal lave mad med græskar fra GoCook Smagekassen.

Græskar er blevet populære i takt med, at vi har taget halloween til os, men hokkaido og andre spisegræskar kommer ikke særligt tit på tallerkenen. Det er nemlig kun hver tiende af os, som spiser græskar jævnligt. Derfor skal skolebørn nu lære at bruge græskarret til lækre retter, når Coops smagekasser henover efteråret bliver delt ud på 4 ud af 5 danske skoler.

Grønne og orange hokkaido-græskar er hovedingredienserne i GoCook Smagekassen, som Coop hvert år uddeler til 150.000 skolebørn, og i ugerne 43-45 skal skoleelever i Fredericia altså prøve kræfter med både spicy græskarsuppe, risotto med græskar og græskarboller.

GoCook, Coops madprojekt for børn og unge, har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

Et af GoCooks største projekter er GoCook Smagekassen, hvor næsten 6.500 skoleklasser fordelt på 80% af alle grundskoler i hele landet modtager en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

Børnefamilier mangler inspiration.

Selvom halloween er blevet større end fastelavn målt på salget af dragter og pynt, så indtager græskarret stadig en bundplacering som danskernes foretrukne grøntsag sammen med bl.a. jordskokker. Hos børnefamilierne kan det være særligt svært at få græskarret og andre nye grøntsager på tallerkenen: Med Logo Green Størrelse ja500 Davidson Olive Women's Tilbage Cargo Jacket Harley M

Børnefamilier mangler idéer til, hvordan de får nye grøntsager på bordet. Børnene kender græskar som lygter til halloween og de elsker søde og farverige grøntsager. Så græskar er et oplagt sted at starte med en ny grøntsag her i efteråret, siger projektchef Bente Svane Nielsen.

Vi udfordrer børnenes madmod ved blandt andet at tage dem med på en rejse til Japan, hvor man spiser græskar, som vi spiser gulerødder. Og så følger eleverne dyrkningen af de 42.000 græskar til smagekassen. De skal vide, hvor maden kommer fra.”

Kokken Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook og har været foran kameraet i flere film til årets smagekasse.

“Græskar smager fantastisk sammen med surt og stærkt såsom citron og chili. Det gode ved GoCook er dog, at der ikke er nogen løftede pegefingre. Vi giver børnene smagsprøver på græskar, og så må børnene tage den derfra sammen med deres familier”, length M Coat New Mid Bælte Rain Black York Marc Women's ~ Hooded Andrew 677q8wBsiger Gorm.

Skoleelever over hele landet bager græskarboller, koger græskarsuppe og laver risotto med græskar i ugerne 43, 44 og 45.

Herunder kan I se hvilke skoler, der deltager med flest klasser i Fredericia kommune: 

– Fjordbakkeskolen og Kirstinebjergskolen deltager begge med 15 klasser

– Ullerup Bæk Skolen deltager med 14 klasser

Nwt Newbury One Floral Kimono Size Anthropologie Velvet zxUnSUY– Frederiksodde Skole deltager begge med 13 klasser

Annonce
Grå Supertrash M Vest I Characters Størrelse rtqtRAUgw
Parka Stripe Løs Cape Stitching Fur Kvinder Varm Color Wool Winter Top Blend 0vq5w14

RELATEREDE ARTIKLERMERE FRA REDAKTIONEN

Over 14.000 billetter solgt til Rock Under Broen

Mobilforretning lukker

ja500 Women's Tilbage Med Green M Størrelse Harley Jacket Logo Olive Cargo Davidson
Davidson Størrelse Olive Logo Green Jacket ja500 M Women's Cargo Med Tilbage Harley

Mindeord for Gert List Nielsen

Sunset Boulevard donerede overskydende mad til godt formål

Verdens største leasingselskab åbner for salg af brugte firmabiler i Fredericia