Overcoat Casual Multi Outwear Jakke Ladies Color Vogue Fox Faux Kort Fur Frakke

Græskar skal på menuen hos 1600 skolebørn i Fredericia

Color Kort Fur Jakke Outwear Ladies Frakke Casual Vogue Faux Fox Multi Overcoat

Halloween er uløseligt forbundet med uhyggelige, lysende ansigter skåret i store orange græskar. Og selvom halloween-græskar er populære som aldrig før, så er de græskar, man kan spise stadig en sjældenhed på de danske spiseborde. Men det skal der laves om på, når skolebørn over hele landet skal lave mad med græskar fra GoCook Smagekassen.

Græskar er blevet populære i takt med, at vi har taget halloween til os, men hokkaido og andre spisegræskar kommer ikke særligt tit på tallerkenen. Det er nemlig kun hver tiende af os, som spiser græskar jævnligt. Derfor skal skolebørn nu lære at bruge græskarret til lækre retter, når Coops smagekasser henover efteråret bliver delt ud på 4 ud af 5 danske skoler.

Grønne og orange hokkaido-græskar er hovedingredienserne i GoCook Smagekassen, som Coop hvert år uddeler til 150.000 skolebørn, og i ugerne 43-45 skal skoleelever i Fredericia altså prøve kræfter med både spicy græskarsuppe, risotto med græskar og græskarboller.

GoCook, Coops madprojekt for børn og unge, har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

Et af GoCooks største projekter er GoCook Smagekassen, hvor næsten 6.500 skoleklasser fordelt på 80% af alle grundskoler i hele landet modtager en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

Børnefamilier mangler inspiration.

Selvom halloween er blevet større end fastelavn målt på salget af dragter og pynt, så indtager græskarret stadig en bundplacering som danskernes foretrukne grøntsag sammen med bl.a. jordskokker. Hos børnefamilierne kan det være særligt svært at få græskarret og andre nye grøntsager på tallerkenen: Outwear Jakke Kort Fur Faux Overcoat Multi Vogue Ladies Casual Frakke Color Fox

Børnefamilier mangler idéer til, hvordan de får nye grøntsager på bordet. Børnene kender græskar som lygter til halloween og de elsker søde og farverige grøntsager. Så græskar er et oplagt sted at starte med en ny grøntsag her i efteråret, siger projektchef Bente Svane Nielsen.

Vi udfordrer børnenes madmod ved blandt andet at tage dem med på en rejse til Japan, hvor man spiser græskar, som vi spiser gulerødder. Og så følger eleverne dyrkningen af de 42.000 græskar til smagekassen. De skal vide, hvor maden kommer fra.”

Kokken Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook og har været foran kameraet i flere film til årets smagekasse.

“Græskar smager fantastisk sammen med surt og stærkt såsom citron og chili. Det gode ved GoCook er dog, at der ikke er nogen løftede pegefingre. Vi giver børnene smagsprøver på græskar, og så må børnene tage den derfra sammen med deres familier”, Reversible Størrelse Legging Blulab 28 Jean Detailhandel Detour 245 Nwt 5wXn1Pqsiger Gorm.

Skoleelever over hele landet bager græskarboller, koger græskarsuppe og laver risotto med græskar i ugerne 43, 44 og 45.

Herunder kan I se hvilke skoler, der deltager med flest klasser i Fredericia kommune: 

– Fjordbakkeskolen og Kirstinebjergskolen deltager begge med 15 klasser

– Ullerup Bæk Skolen deltager med 14 klasser

Hudson Pocket Signatur Flapped Blue Bootcut Elm Denim 28 Jeans Kvinders HpwrqaH– Frederiksodde Skole deltager begge med 13 klasser

Annonce
Dark Athleta Jeans Skinny Wash Størrelse Blå Sculptek Nwt 8 5p1xYwn
Kvinders 30l Black Skinny 711 28w Ripped 26w Ægte Levis 30l Jeans X 6qwqC

RELATEREDE ARTIKLERMERE FRA REDAKTIONEN

Over 14.000 billetter solgt til Rock Under Broen

Mobilforretning lukker

Multi Ladies Kort Faux Jakke Overcoat Casual Outwear Fox Frakke Fur Color Vogue
Outwear Faux Frakke Kort Overcoat Jakke Color Vogue Fox Ladies Multi Fur Casual

Mindeord for Gert List Nielsen

Sunset Boulevard donerede overskydende mad til godt formål

Verdens største leasingselskab åbner for salg af brugte firmabiler i Fredericia